2018-10-30 796 views
人人都話呢個位置所有嘢都堅尼地,無錯嘅~行過鐵路站附近餐廳望望門口餐牌間間接近100蚊。呢一刻已經食飽咗,純粹約咗人未夠鍾想搵個地方坐坐打發時間,本身有目的去搵一間小食,行到先知星期一休息。無經濟實惠嘅嘢咪周圍行下睇睇風景,行行下在對面馬路見到間門面懷舊鋪,人到中年喜歡懷舊,唔洗諗立即等過馬路。果然好舊,唔趕客很慢活,正合我目的打發時間,不過我食完就走唔好阻人做生意嘛!下層滿座,上一層搵個位坐低,年長的姨姨叔叔落單,當中交談枱外窩心。 試下特別嘢,蓮蓉餡雞尾包飽唔熱但鬆軟,蓮蓉古老嘅質感實淨得嚟滑,好夠蓮蓉味。吞拿魚西多士配薯餅即製熱辣辣,吞拿魚餡目測有1cm ,多士飽心軟,邊皮硬小小。薯餅酥、鬆、脆、香, 唔使嗌都跟埋茄汁醬, 唔會不斷問你枝茄汁用完未(大愛)。 直到你食完坐咗一陣,先會問你要唔要再清理枱面,唔會你一食完秒殺收碟。呢樣感覺極舒服。

蓮蓉餡雞尾包

飽唔熱但鬆軟,蓮蓉古老嘅質感實淨得嚟滑,好夠蓮蓉味。

吞拿魚西多士配薯餅

即製熱辣辣,吞拿魚餡目測有1cm ,