2018-04-17 184 views
今日同一個好耐冇見既朋友食飯係外國返黎既佢,我特意揀左間好少少既法國菜,同佢食同聚下舊,我既眼光都唔錯,呢間所有野都真係唔錯一開lift 門,非常有氣氛,門面同內在既裝修非常漂亮,而佢有上下兩層,而去上層既,有1條旋轉樓梯上去,幾特別!而佢既餐桌禮儀都好正式,排得非常整齊。佢場內放住柔和既音樂同燈光,非常舒服,講野都唔敢太大聲,失儀態。不過上層天花個冷氣有d美中不足,裝潢個時天花都整好佢就perfect而餐廳既服務員都非常有禮貌同服務好,我冇特登將餐巾放係身,佢地上第一道菜前都主動幫我整好,非常周到!前菜有唔同既選擇,我同朋友都揀左唔同既野食,有幾樣都覺得幾好法國鑽石蠔雖然得1隻,但質素好高,味不太濃,肥美,再配上新鮮既海洋味道,即刻想試多隻!而蕃茄蘋蟹肉湯十分濃郁,蟹肉份量多,加上蘋果既甜味做點綴,配合唔錢!而呢個青檸雪芭非常surprise! 酸酸甜甜,係上主菜前上呢個的確一絕,清除口腔既味道,開開胃,好甜心☺️海鮮拼盤伴蟹肉蕃茄多士魚皮烤得脆,而魚肉結質鮮嫩,蝦就正正常常,總體好食,但多士其實好似多左d,反而我想佢海鮮可以多一兩種!牛柳5-7成熟,肉質呈玫紅色,外面燒得剛剛好,配上
今日同一個好耐冇見既朋友食飯

海鮮拼盤伴蟹肉蕃茄多士

牛柳5-7成熟,肉質呈玫紅色,外面燒得剛剛好,配上鴨肝同鮮嫩露筍,好夾,但牛柳覺得有點韌,比想像中差少許,但總體都好好味
我地兩個既甜品都唔同,在擺設、味道都好ok,為成餐法國菜畫上完美句號

今次用餐的確係食得好開心
味道服務唔洗講,最重要係享受法國菜個種慢,慢慢一道菜品嚐,係隔離又見到店員即席示範火炙和牛,起吸睛!已經想下次試下呢道菜!
2018-04-11
$550 (Dinner)