2021-01-21 1901 views
今日同屋企人到訪香格里拉酒店意大利餐廳,環境舒服,我地叫左兩個午餐,四道菜每位 $388 起頭盤: - 先上桌嘅係一籃麵包加橄欖油,暖暖地ok 好味; - 烤八瓜魚- 味道清新,配上香橙及茴香沙律酸酸甜甜又香口,是一道開胃的頭盤;- 意式海鮮沙律 – 有蟹肉、帶子、蝦,簡簡單單都可以好好味湯: - 龍蝦冧: 龍蝦湯加入冧酒, 好鮮甜,提升湯品的香氣,推薦! - 蘑菇湯: 不過不失兩款主菜亦都同樣出色: - 烤穀飼肉眼扒 -  呢個分數好高!肉眼扒很香口多汁,跟火箭菜、櫻桃茄等好配搭,個人大愛! - 自家製意式全蛋麵配意大利黑松露 : 全蛋麵味道香濃又creamy,黑松露令香氣更突出、令整個菜式更有層次甜品: Signature Tiramisu - 鍾意芝士嘅我當然十分欣賞!整體來講今天都幾滿意,食得出大廚嘅用心,值得一提,服務好好,Waiter好用心同我地解釋菜色,係值得支持嘅餐廳

頭盤:
- 先上桌嘅係一籃麵包加橄欖油,暖暖地ok 好味;

湯:
- 蘑菇湯: 不過不失