2020-01-15 208 views
好耐以前食過呢間Pause It,對於佢嘅印象唔錯,今日經開呢邊見裡面冇乜人又過黎食lunch~餐廳走清新路線,白色牆身,淺木色桌椅,加上植物盤栽配襯,整體感覺好舒服食物方面都以健康菜式或輕食為主,例如沙律、多士等煙三文魚班尼迪克蛋 $78雖然menu不少菜式都好啱我口味,但一見到有egg benedict就決定就要食佢😋 呢到嘅egg benedict處理手法有d特別,佢會淋左蛋黃醬喺面之後再用火槍燒一燒佢,令隻蛋多左陣焦香味;水波蛋蛋白非常嫩滑,蛋黃唔係流心狀態,而係近似溏心嘅感覺,等你切開一半時唔會流到成隻碟都係;不過塊多士略韌,破壞左整體口感。竹炭鮮奶咖啡 $38本身叫左黑芝麻拿鐵,但等左10分鐘後店員先話賣曬,結果轉左杯同樣係黑色嘅竹炭鮮奶咖啡,然後再等多10分鐘。果然係慢工出細貨,店員拉花拉左隻飛馬出黎。不過奶泡有D稀身,所以好快就散開左了~

食物方面都以健康菜式或輕食為主,例如沙律、多士等

煙三文魚班尼迪克蛋 $78

竹炭鮮奶咖啡 $38