2017-10-03
人大左,放假只係中意揀間coffee shop食下輕食,坐個下午悠悠閒閒咁過。揀餐廳方面更加怕要等好耐又冇得book。見到elephant ground幾有特色想試好耐,而且成條街都係餐廳就算要排好耐都仲有第啲選擇!碰下運氣好好彩有個自成一角位!個餐牌都幾得意下,有啲special野,最後叫左個salmon eggs benedict再加杯cappuccino,呢啲basic野試下佢手勢先!cappuccino先黎,咖啡味濃。再黎就係我個主菜喇!benefict整得十分好,生熟程度拿捏得好好,切開個蛋等個包底吸左啲蛋汁,加埋牛油果同salmon一齊食,口感一流,而且呢度嘅三文魚係生嘅,唔係smoke salmon,成件事都好夾。雖然人多,不過都可以好好消磨一個下午!