2017-02-22 31 views
小桃系一間位於銅鑼灣既cafe ,環境同氣氛都好適合一班朋友黎開party,亦都好適合三五知己約埋系度慢慢食,傾下心事,靜靜享受下呢度既美食~英式格雷伯爵茶係呢度跟餐可以叫個特色飲品,本身好中意茶,又比較中意熱飲既我就簡左呢壺伯爵紅茶,熱住飲,可以keep好耐,飲好耐今晚既餐湯系羅宋湯,餐包好脆,夾埋食,好開胃。煙肉鋪天薯條配上芝士忌廉醬聽講小桃既鋪天薯條好出名,就叫翻個煙肉鋪天薯條啦!一試果然唔簡單,有三種醬料任君選擇,薯條外脆內軟,上面鋪滿芝士同煙肉,食法同味道都好特別啊!法國酥皮芝士田螺喺脆脆中間上放置田螺而去焗過,有一種意想不到嘅效果。田螺同外層既蘇皮融為一體,同平常一般既田螺口感絕對唔同。特式鰻魚炒飯原條鰻魚放左喺炒飯上面,有種壯觀既效果。鰻魚咬上去亦都非常好食,而味道濃厚,肉質亦都好有咬口!
英式格雷伯爵茶
今晚既餐湯系羅宋湯,餐包好脆,夾埋食,好開胃。
煙肉鋪天薯條配上芝士忌廉醬
法國酥皮芝士田螺