2019-12-16 34 views
地點方面,唔熟悉呢區既係有少許難搵既係城市花園酒店對面既小商場門口餐廳內環境個人覺得算係文青風,再配live band表演,由搵位到拎餐執枱都係全自助。食幾耐睇live band坐幾耐都冇壓力。點餐counter旁邊仲有蛋糕,每日唔同花茶,仲有live band schedule話比你知幾時有咩performers 好喇,重點喇西西里汁吞拿魚意粉,今日餐湯係菠菜忌廉湯味道不過不失,10分我比7分,可以有進步空間但係$60個餐我覺得非常不錯卡邦尼意粉個人真係好like呢個,味道真係好味既,9分啦,1分進步空間但係同我認知既卡邦尼有少少出入,佢係冇芝士,蛋都唔係撈落個汁煮係烚蛋。可能係佢既style啦,都好好食。不過叫煙肉蘑菇白汁意粉+烚蛋會貼切啲啲囉。兩個意粉缺點都係汁多左少少,睇張相都見到個卡邦尼好似湯浸咁,個汁可以再杰啲咁就perfect池喇。(不過卡邦尼個汁真係好好味😽,令人好矛盾)本來都想試下蛋糕,個樣真係幾吸引,但係食完正餐已經好飽。要下次再黎先試到喇。Tea time可以黎試下蛋糕set整體黎講,$60個餐絕對物有所值,個人最愛個卡邦尼意粉,個白汁真係飽都令人想食哂佢,仲有得
地點方面,唔熟悉呢區既係有少許難搵既
係城市花園酒店對面既小商場

門口

好喇,重點喇
西西里汁吞拿魚意粉,今日餐湯係菠菜忌廉湯
味道不過不失,10分我比7分,可以有進步空間
但係$60個餐我覺得非常不錯

卡邦尼意粉

Tea time可以黎試下蛋糕set

整體黎講,$60個餐絕對物有所值,個人最愛個卡邦尼意粉,個白汁真係飽都令人想食哂佢,仲有得聽歌扮下文青

題外話:本來以為呢啲地方係年青人先會去,意外地今晚一家大細又有,銀髮族都有,唔一定文青先去得
2019-12-14
$60 (Dinner)