2017-03-31
係太子站直路大街,好容易就搵到!呢間係專食steak嘅因為係未到7點友人已經到佐,剛好未到最多人嘅時間,好快就入坐!坐佐係最入嘅位置,如果大家想去最好預早訂枱。因為今次我坐嘅係高枱,而且櫃底都唔係好深都幾頂腳訂佐枱嘅就可以坐返啲普通枱。叫佐兩次野飲,一支係toffee apple craft beer (menu係咁寫但其實係cider...)味道偏甜,toffee味重無咩蘋果味。飲落唔知點解有啲似太陽蛋糖嘅味Lemmy lemonade味道係濃,同市面lemonade相比酸少少啦享受慢活,其實都預佐要等。可能因為同友人都好餓,總覺得等嘅時間好耐。(大約25分鐘左右就上佐兩個扒先)羊味好出但唔騷,只係用香草同鹽調過味。主要都係羊肉本身嘅味道!不過肉質唔夠淋有少少硬。中間係半熟嘅,好淋無筋味道來自本身牛肉嘅肉汁,蒜頭嘅蒜味唔會好重蓋過牛肉嘅味。外面微微燒過有啲脆,亦都令牛排更香口慢慢食完兩個扒諗住等多一陣個焗蠔應該就上啦。。。(全部食物同飲品同一時間落單)催佐2、3次都唔太覺有跟進,,,友人都話等多10分鐘無就走終於就係落單後大約一個鐘多啲啲,焗蠔終於到味道係真係唔錯嘅,菠菜一隻蠔有一條
呢間係專食steak嘅
訂佐枱嘅就可以坐返啲普通枱。
羊西冷
不過肉質唔夠淋有少少硬。
菲力牛排
味道來自本身牛肉嘅肉汁,蒜頭嘅蒜味唔會好重蓋過牛肉嘅味。
外面微微燒過有啲脆,亦都令牛排更香口
催佐2、3次都唔太覺有跟進,,,友人都話等多10分鐘無就走
終於就係落單後大約一個鐘多啲啲,焗蠔終於到
菠菜芝士焗蠔
整體食物質素係就嘅,係要比啲耐性姐。不過個蠔就真係慢得有啲過份