2021-05-13
上網睇到呢間行工業風嘅餐廳,覺得裝修環境幾特別,今日終於有機會試啦。喺平日夜晚放工嚟到,啱啱好有位,見到食客好多都係後生仔,仲有人慶祝生日,應該都係唔錯嘅。見到餐牌主要以西式為主,有扒類、小食、意粉、薄餅、沙律等等,另外仲有酒精飲品。西冷牛扒 (⭐⭐⭐⭐⭐)個扒都幾簿,易於咀嚼,肉汁感受得到,另外仲有少少沙律配菜,感覺健康一啲。黑松露薯條 (⭐⭐⭐⭐⭐)佢有幾款薯條,例如有厚身薯條同埋番薯薯條,仲有呢款黑松露薯條。黑松露係連沙律汁分開上,點幾多自己話事。薯條熱辣辣,份量都唔少,仲有啲芝士粉,口感豐富。蜆肉蝴蝶粉 (⭐⭐⭐⭐💢)蜆肉嘅份量非常多,覆蓋左整碟蝴蝶粉,幾鍾意呢個蝴蝶粉嘅汁,幾入味香濃。三文魚牛油果薄餅 (⭐⭐⭐⭐⭐)值得推介,賣相非常精緻,三文魚卷埋一起,巧手工藝,一共有三大卷。薄餅個餡有牛油果,份量都好大,$100都唔使,抵食。蟹肉餅 (⭐⭐⭐⭐⭐)蟹肉由菠蘿墊底,菠蘿甜甜地又清新,蟹肉有層次,細細碟但係原來都幾足料。最後點左焦糖蘋果cidar,甜甜地易入口,一樽樽咁,用黎配菜一流。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~慢煮工業 太子太子道西91號地舖推介菜式:
西冷牛扒 (⭐⭐⭐⭐⭐)
西冷牛扒
黑松露薯條 (⭐⭐⭐⭐⭐)
黑松露薯條
蜆肉蝴蝶粉 (⭐⭐⭐⭐💢)
蜆肉蝴蝶粉
三文魚牛油果薄餅 (⭐⭐⭐⭐⭐)
三文魚牛油果簿餅
蟹肉餅 (⭐⭐⭐⭐⭐)
蟹肉餅
焦糖蘋果cidar
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
慢煮工業 太子太子道西91號地舖
推介菜式: 三文魚牛油果薄餅、黑松露薯條
👍🏻性價比高
👍🏻裝修精緻