2021-08-03
經過太子,比呢間餐廳嘅霓虹燈吸引住,餐廳空間非常闊落,人流多但亦都唔會怕冇位!🥳由於我同朋友都唔算太大食,所以我哋淨係叫咗一個意粉,一份肉同埋一款小食。我哋揀咗龍蝦汁香蒜大蝦意粉,兩隻大蝦稍為煎過,十分香👍🏻龍蝦汁配扁意粉亦都非常之夾,雖然份量唔算多,但係兩個女仔食就絕對足夠。👌🏻慢煮肉方面,我哋揀咗鹹蛋黃炸雞鎚,四隻雞鎚都非常大隻,與其話佢係炸雞,我認為佢比較似係烤焗過,外皮唔會太乾之餘,肉質仲非常之淋,完全食得出慢煮肉嘅精髓,正!🥳小食方面我哋揀咗個輕食拼盤,入面包括有薯條、雞翼、炸蝦、芝士條同埋炸蠔,薯條嘅份量非常多,我哋兩個女仔都食唔晒,雞翼係單骨雞翼,唔會食得好論盡亦都好香口。我自己就幾鍾意食佢嘅炸芝士條,入邊嘅水牛芝士唔會太漏之餘,仲有好香嘅芝士鹹香味。😌飲品方面,我哋揀咗比利時玫瑰水果啤,同埋輕鬆果味白酒,個人比較鍾意水果啤,因為非常容易入口,適合啲唔太鍾意太勁酒精嘅人,而且果莓味濃郁,非常值得一試。🍹