2022-10-07
📍上環:我愛慢煮🍝明太子大蝦忌廉意粉 $138🍟黑松露番薯條 $68🥩安格斯西冷牛扒(8oz) $148🍸荔枝接木花特飲 $42🍹熱情芒果特飲 $42≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※今次去咗上環呢間食慢煮嘅西餐廳✨ 環境就以比較昏暗 感覺都幾有氛圍 位置坐落都算闊落 環境都算舒適~食物方面✨🍝明太子大蝦忌廉意粉 明太子忌廉汁好香 少少辛辣味 唔會好漏 偏重味少少每啖都充滿著明太子嘅醬汁 食到好滿足🙈 大蝦煎到金黃色 爽口彈牙 但青口就普普通通啦 不過都十分推薦👍🏻🍟黑松露番薯條 番薯好甜🍠 上枱熱辣辣 外脆內軟 唔知係咪因為食緊番薯 冇食薯條咁有罪惡感🤣佢個醬係沙律醬配埋一大堆黑松露醬 點醬食甜甜哋亦唔會覺油膩感重 真係超級正😋🥩安格斯西冷牛扒(8oz) 呢個係用慢煮方式烹調✨牛扒好嫩滑 好重牛肉味🐮 上碟之前兩邊已經煎香 微煎🥩 牛扒雖然冇得自己揀熟度 但佢地煎到啲肉質啱啱好 大概5-7成左右 推薦👍🏻🍸荔枝接木花特飲 好香接木花香味 仲有幾粒荔枝肉 加上梳打水 解膩一流🌸🍹熱情芒果特飲 熱情果肉 加上芒果🥭好有夏天色彩 不過味道就偏甜左小小啦🤏🏻總括黎講
🍝明太子大蝦忌廉意粉 $138
🍟黑松露番薯條 $68
🥩安格斯西冷牛扒(8oz) $148
🍸荔枝接木花特飲 $42
🍹熱情芒果特飲 $42
食物方面✨
🍝明太子大蝦忌廉意粉
🍟黑松露番薯條
🥩安格斯西冷牛扒(8oz)
🍸荔枝接木花特飲
好香接木花香味 仲有幾粒荔枝肉 加上梳打水 解膩一流🌸
🍹熱情芒果特飲
總括黎講 食物質素唔錯而且價錢黎講吾算話特別貴 如果係午市去嘅話會有set餐 價錢方面會更抵少少😎 如果幾個人去share食物 傾下計 又想試下食慢煮食物嘅話 呢間感覺都吾錯🥰🖤