2020-07-24 3022 views
好朋友同我慶祝生日,咁啱上次買蛋糕送了$200餐飲卷,於是決定到cova食 lunch。一到埗先要度體溫,午市時間都差唔多滿座,我哋點了set lunch,5個選擇中揀了三款,櫻桃蕃茄羅勒意粉、慢煮羊肉醬薄荷寬帶麵、焗法國鱈魚配蒜香牛油檸檬汁。Set lunch包餐湯或意式精選自助頭盤,及餐飲。點餐後服務員先送上一籃熱麵包,現在疫情唔可以放自助沙律bar,改為服務員送上一碟精選食物,也非常豐富,有三文魚、parma ham,沙律菜等等。櫻桃蕃茄羅勒意粉意粉al dente ,蕃茄sauce 濃稠度剛剛好唔會太杰,味道也適中,不錯,也適合素食者。慢煮羊肉醬薄荷寬帶麵羊肉醬香濃,有一絲絲羊肉,配上寛條麵很有伴麵的感覺,而且麵條有豐富口感,味道帶小小蘇,也是個不錯的選擇。焗法國鱈魚配蒜香牛油檸檬汁精緻的擺盤,嫰滑多汁的鱈魚味道非常好。配菜有蘆荀,薯仔片,味道搭配。最後我們還加$68點了一件蛋糕齊齊share,開心滿足。午市時段食客多,但似乎唔夠服務員,比較難找他們幫手。

櫻桃蕃茄羅勒意粉

慢煮羊肉醬薄荷寬帶麵