#chuchu食在青衣📍 Beans the Rambler 早排🐷食左9年嘅荃灣總店結業,beans真係陪伴住🐷長大,有好多回憶,但時移勢易,好彩嘅係開咗好多分店,但🐷覺得呢間分店冇荃灣咁正,希望可以keep到荃灣嘅水準!分享下,朋友次次幾飽都要加件cake,🐷一坐低就話唔要叫佢自己食,點知上甜品嘅時候係同🐷慶生,啱啱好過左4個月😂 真係要 #chuchu慶生推薦 係荃灣店嘅時候都慶過幾次,除左畫碟佢哋會寫張卡比你都幾有心思,不過佢今次畫碟寫錯左我個名🫠🤣 —————————————————————❣️ 黃金蟹肉意大利粉 $86賣相好好!蟹膏和咸蛋黃醬好多,撈得曬成碟!汁都好傑掛汁好好,有咸蛋味但蟹味就冇乜,蟹肉好多,鋪滿晒面,意粉軟硬適中.❣️ 黑松露軟殼蟹意大利粉 $86🐷如果lunch黎就次次都食呢個,賣相仍然100分,成隻軟殼蟹比你,淨係軟殼蟹都值一半價錢,好大舊,外面炸到好脆!sauce係好濃嘅忌廉汁,有好多菇,又濃又香黑松露味,超掛汁,但食到尾真係會好濟.❣️Hoeny Lemon Set送嘅,平時一定飲咖啡或者special drink,不過嗰日🐷唔舒服,潤喉啲😚.❣️Amer
#chuchu食在青衣
📍 Beans the Rambler
❣️ 黃金蟹肉意大利粉 $86

❣️ 黑松露軟殼蟹意大利粉 $86

❣️Hoeny Lemon
❣️Americano
都係正正常常

❣️ 紅桑子醬+雲呢拿吉士拿破崙 +$25
本身話唔食嘅🐷都食左幾啖,因為真係幾好食,每層酥皮都好脆,紅桑子醬能中和吉士嘅甜膩,係幾唔錯!

不專業評分
👅好味指數:7/10
💰性價比:7/10
👍🏻推薦:8/10
—————————————————————
🏡地址: Beans the Rambler (青衣)
青衣青敬路33號青衣城2期2樓222號舖
👉🏻宜家開左好多分店
#chuchu食西餐
#chuchu食甜品
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店

2022-05-18
Type of Meal