2022-12-21 2181 views
身邊之前都有幾個朋友試過La vache既牛扒,見佢地評語都唔錯,適逢有朋友生日,所以今次就book嚟試下.前菜前菜部分有2款,包括係沙律同埋法式麵包, 2樣都唔錯,沙律菜亦都夠新鮮,無記錯的話個麵包仲係配法國牛油tim 牛扒因為餐廳只提供一款meun, 所以基本上你一坐低,同職員講左你想要幾成熟的牛扒,餐廳就會自動上菜. 今次我地叫左medium rare, 因為牛扒上碟後會有個小蠟燭慶住,越食到後面牛扒既熟成度會有所提高,所以我地都覺得叫medium rare係剛剛好,牛扒質地會夠滑身,食到後面都唔會太鞋。薯條餐廳職員好好, 見到我地薯條食哂都會主動問我地需唔需要refill, 薯條仲可以任食架! 而且每次上碟既薯條都係新鮮炸起,條條都脆卜卜,好好食

前菜

牛扒