2019-03-14 202 views
同友人慶生,揀左呢間有情調的西餐廳。地點方便,距離銅鑼灣地鐵站十分近。餐廳裝修非常有私人空間,每台之間都用柵欄隔開,環境有情調,非常適合情侶。 生蠔現正做緊優惠,68蚊一隻買一送一,計翻真係非常抵食!我地揀左三款唔同既蠔,分別係Namibia,American Pacific同Mermaid ,另外再加Sea Whelk,就變成一個豪華既海鮮拼盤,但其實只需$254咋。生蠔款款都唔錯,好新鮮肥美,其中我最中意Namibia ,呢款最creamy,入口好順滑。Pro La Petit Chablis $95 呢款白酒唔酸,入口爽朗,食完海鮮飲會改變風味,唔錯Boiled Egg Caesar Salad $98沙律菜新鮮,配上烤脆的麵包粒同濕潤既溫泉蛋,好食Clams with Basil  and Garlic Bread$188+$48 Clams每隻都好肥美飽滿,而且冇沙,食落鮮甜多汁。個醬汁係東南亞風味,帶少許辣味,用黎點蒜蓉包非常惹味出色Slow Cooked Spanish Pork Belly $368慢煮豬腩肉外皮燒到少許脆,肉質柔嫩多汁,雖然肥肉比較少,但一點也不乾。最
生蠔現正做緊優惠,68蚊一隻買一送一,計翻真係非常抵食!

Pro La Petit Chablis $95
呢款白酒唔酸,入口爽朗,食完海鮮飲會改變風味,唔錯

Boiled Egg Caesar Salad $98

沙律菜新鮮,配上烤脆的麵包粒同濕潤既溫泉蛋,好食
$188+$48

慢煮豬腩肉外皮燒到少許脆,肉質柔嫩多汁,雖然肥肉比較少,但一點也不乾。最驚喜係伴碟的烤蒜頭好甜好好食
Dessert Combo $168

生日當然唔少得蛋糕,呢個拼盤有兩塊cheese cake,一個brownie同幾個馬卡龍,真係非常豐富呀!友人見到呢個甜品拼盤既開心樣子真係咩都抵曬啦~

最後真係好想讚一下呢度既高質服務
食得好開心