自己生日約朋友來呢度慶祝,諗住價錢平又有得任食,地點又就腳咁就黎試試。訂座時講左10至12位的,入座同佢(唔知老闆娘定經理)講得返9位,佢即刻變樣又俾說話我聽,話而家得返9位就要等等,搞到一入去間餐廳就已經反感。成間餐廳啲枱都係差唔多大細,9位定10位都係俾同一張枱架啦。呢間餐廳係每人有一份海鮮,肉,同麵食嘅。我地入座時得6個人就叫左6人份量先,再叫一枝啤酒,但發現已經太多野食,啤酒又無送來,到第7個人來到都費事再叫佢個份了。另外兩個朋友因有事所以要好遲來,咁我地最後得7個人食火鍋。間餐廳嚴重人手不足,成日想搵人落單或加水都等好耐,飲品上漏又要追。叫左兩個鍋,侍應上鍋時又唔開埋爐,搞到我地呆等左好耐。我們之後再叫4枝啤酒先上啤酒。食物上是很充足,$188一位再加一其實好抵食,多野食到根本食唔晒,都唔洗再點任食嗰張單了。朋友準備了驚喜蛋糕給我,侍應都好好咁幫我們影相。另外遲來的兩個朋友終於在我切蛋糕後來到坐了一會,我們就叫埋單。哇!平時唔對單的我好彩今次對一對!收左我8個人錢和5枝啤酒(我們得7個人食,同4枝啤酒)。同唔知老闆娘定經理講,佢仲話返我本來訂枱10個人之後9個人,宜家7個人但

哇!平時唔對單的我好彩今次對一對!收左我8個人錢和5枝啤酒(我們得7個人食,同4枝啤酒)。同唔知老闆娘定經理講,佢仲話返我本來訂枱10個人之後9個人,宜家7個人但收我8個人錢已經好好。嘩乜咁計架咩?唔係幾多人食就收幾多人錢架咩,我已經只叫左6個人份量咋。啤酒又話第一枝肯定有上仲要係佢開,但啤酒從頭到尾只係一次過上左4枝而真係佢開,第一枝係叫左但無上,枱上得4枝酒樽。又話唔知我之後入黎啲朋友幾點到,佢地只到了15分鐘又無食野,我叫佢開CCTV 睇,佢無聲出。我只是講事實,但好似要哀求佢改單咁。最終都係態度不好地為我改單。 慶祝生日搞到咁唔開心,以後都不會光顧。