2018-12-12 92 views
同女皇慶生,我一早就選定呢間,皆因網上爆紅的甜品鐵塔,勁吸睛,我知佢一定鍾意。The love of Eiffel $175多款甜品組成的一個鐵塔,有麥卡龍、mousse cake 、朱古力磒石、餅乾條、芒果同綠茶小布甸等等。配合鐵塔甜品架同埋乾冰霧化效果,顔值爆燈。Happy hour 全單有八折,一早做定 research 的我當然唔會錯過。另一個幾吸引的 promotion 係叫枝餐酒可以加 $168 有個自選拼盤,分別係生蠔or 海鮮拼盤或者西班牙黑毛豬火腿芝士或者德國腸拼盤。生日,梗係要開枝酒啦!叫左枝酒,加個海鮮拼盤都係四百左右,一D都唔失禮。White wine $2392017 的智利白酒,有果香味,低酒精度,唔會太甜。用冰鎮住,冰冰地又容易入口,飲吓飲吓成枝清左。海鮮拼盤 $168飲住白酒再歎個 seafood platter , 真係超正。拼盤有什麼?有生蠔三隻,肥美新鮮。螺亦係3 隻,夠大隻,爽肉鮮甜。汁煮鮑魚兩隻,好大隻,甜甜地又有口感。爆膏龍蝦半隻,yummy ! 仲有大蝦同青口,用好多冰鎮住,夠曬新鮮又豐富。海鮮米紙沙律卷 $71今次冇叫沙律,因為試新野,叫

The love of Eiffel $175

White wine $239

海鮮拼盤 $168

拼盤有什麼?
有生蠔三隻,肥美新鮮。
海鮮拼盤

螺亦係3 隻,夠大隻,爽肉鮮甜。
海鮮拼盤

汁煮鮑魚兩隻,好大隻,甜甜地又有口感。
海鮮拼盤

爆膏龍蝦半隻,yummy !
仲有大蝦同青口,用好多冰鎮住,夠曬新鮮又豐富。

海鮮米紙沙律卷 $71
今次冇叫沙律,因為試新野,叫左米紙沙律卷。饀料有蝦、三文魚、蟹柳同沙律菜,以越南米紙包上,又幾得意既。一客仲有九大件,認真超值。
海鮮米紙沙律卷

火熖西班牙黑毛豬鞍扒 $127
上枱時,侍應會幫手淋D烈酒上面,然後點火燒燒佢。即時酒香撲鼻,火一熄,咪客氣啦喂!
豬鞍扒係近斧頭骨的靚部位,燒完之後近骨位有焦香,而豬扒肉又好淋。旁邊有兩款醬汁可以點,酸酸辣辣的,但是我就比較喜歡點鹽,更能食出黑毛豬的鮮味。
火熖西班牙黑毛豬鞍扒

法式龍蝦汁海鮮扁意粉 $103
好大碟,有青口和大蝦。面層冇乜汁,個底先至係精華所在,龍蝦汁好濃好香,記得要mix 吓先食呀!份量多,到尾聲已經食唔曬,真係超飽。
法式龍蝦汁海鮮扁意粉

埋單兩位唔使一千,環境幾好,CP 算高,好啱慶祝食。

海鮮米紙沙律卷
火熖西班牙黑毛豬鞍扒