2019-07-13 145 views
前兩日姊妹們話銅鑼灣有間新餐廳啲食物好igable,原來叫Sensu,約埋一齊黎chill下影下相~一去到門口已經覺得好有藝術感,裝修設計好靚。我地係為咗Snacks Combo九宮格而黎,價錢一位$188,兩位$368~一上枱我地已經爭住影相打卡😍拼盤入面有九款唔同小食....呢四款係餐廳主打既日本頂級和牛「日山和牛」製成🌟日山A5和牛壽司 原片A5生和牛舖係壽司飯,雖然未到入口即溶,但肉質口感好好,和牛油脂好香。🌟日山A5和牛牛肋條牛肋條肉同脂肪比例完美,入口味道香濃,肉質嫩,好想食多幾件!🌟日山A5和牛迷你漢堡 和牛漢堡肉充滿肉汁,肉質軟腍,配上牛油香的漢堡包,正🌟日山A5和牛芝士春卷外脆內軟,一條唔夠喉🤣其他鹹食也很不錯~🌟脆炸豆腐配土佐醋汁 - 豆腐浸喺土佐醋內,味道酸甜,好開胃🌟鹽漬昆布沙律 - 入面有秋葵,牛蒡,口感爽口🌟海膽馬鈴薯沙律 - 馬鈴薯沙律上舖了新鮮海膽,淋上醬汁,鮮味!🌟櫻花蝦餅 - 蝦餅彈牙,味道濃郁🌟脆炸鱔乾 - 香脆可口,送酒一流Snacks Combo 包兩杯指定Mocktail 一杯係菠蘿,另一杯係白桃西瓜味🍉.我地仲嗌咗個main dish,和牛

拼盤入面有九款唔同小食....
呢四款係餐廳主打既日本頂級和牛「日山和牛」製成
🌟日山A5和牛壽司

🌟日山A5和牛牛肋條

🌟日山A5和牛迷你漢堡
和牛漢堡肉充滿肉汁,肉質軟腍,配上牛油香的漢堡包,正

🌟日山A5和牛芝士春卷
外脆內軟,一條唔夠喉🤣
其他鹹食也很不錯~

🌟鹽漬昆布沙律 - 入面有秋葵,牛蒡,口感爽口
🌟櫻花蝦餅 - 蝦餅彈牙,味道濃郁
🌟脆炸鱔乾 - 香脆可口,送酒一流

Snacks Combo 包兩杯指定Mocktail
一杯係菠蘿,另一杯係白桃西瓜味🍉
我地仲嗌咗個main dish,和牛臉頰鵝肝雲吞,一客有四件,面頭有花做裝飾,醬汁好濃,咬開雲吞,入面既和牛肉質好軟稔,鵝肝味道香濃,令人忍不住一口接一口🤤

🍧甜品方面係柚子芝士餅配柚子雪芭
Cheesecake食落好soft,芝士同柚子味好夾,配埋個柚子雪芭,酸酸地,凍冰冰,正🤤

唔飲得酒既我嗌咗杯mocktail,叫Season,天藍色,仲有花瓣係面,好靚!用椰子水,乳酪,荔枝,等製成~有strawberry powder圍邊,塊蘋果甜甜地,nice!

🌟
現場仲有live show,飲住野聽住live music 好chill~
睇到餐牌上面仲有好多Mocktail, Cocktail唔同飲品選擇,下次要黎試下!銅鑼灣呢個地段,加上咁好既環境,食物色香味俱全,性價比高。係約會慶祝好地方~
  • Snacks  Combo