2020-12-25 279 views
打算同朋友出去慶祝生日,咁啱見到Fb有人介紹哩一間餐廳,所以就book咗黎試,哩間餐廳啲嘢唔單止好食,啲侍應仲要好搞笑,同一晚有五檯人一齊慶祝生日,成件事都幾開心🤣🤣🤣我哋三個女仔去食,總共就叫左五樣嘢第一樣一定要講下必叫嘅片皮鴨🤤我哋嗌左半份嘅片皮鴨,三個女仔share啱啱好!侍應送咗上嚟之後仲有教我哋點樣整嚟食,好好服務。片皮鴨真係超好食,好香脆,而且個籠皮每一塊皮之間有張紙隔住,方便我哋拎,好貼心!❤️另外,我哋仲叫咗小籠包,哩間餐廳嘅小籠包皮薄多汁,個味道同樂天王朝嘅原味小籠包差唔多,好食,但唔算太驚喜。我哋仲叫咗好多人推介嘅牛肉餅,呢個牛肉餅又係爆汁嘅!裏面嘅牛肉餡好多,好好食,一人一個都唔係好夠喉😝之後我哋仲嗌多咗個面食,不過呢個味道唔係話好特別,都係普通餐廳食到嗰啲。最後因為我哋都係唔夠飽😂所以再嗌多左條魚,哩條魚好正!外面好脆,魚肉好嫩,佢啲汁有少少似咕嚕肉嘅汁,但係同啲魚放埋一齊就好夾!食完之後我哋就偷偷地同個侍應講要上蛋糕,原來呢間舖頭上蛋糕嘅時候會全場播生日歌,啲侍應都會好熱情咁同你講生日快樂,同埋主動幫你影相。最令人估唔到嘅係同場另外仲有多四檯嘅客人都係黎慶祝生日

我哋三個女仔去食,總共就叫左五樣嘢
第一樣一定要講下必叫嘅片皮鴨🤤

最令人估唔到嘅係同場另外仲有多四檯嘅客人都係黎慶祝生日,生日歌不斷播,好似冇停過咁,氣氛好歡樂,嘢食又好食,值得推介!😆
$300 (Dinner)
Celebration
Birthday