2006-08-17
香港人真係好瘋狂呀! krispy kreme開幕o個幾日, 排隊o既人龍排到出街! 我o係美國都食過呢間品牌o既doughnuts, 但係家姐未食過, 所以我等熱潮稍稍下降, 尋日lunch time無乜人排隊時都買左幾個同佢分享. 首先一入去, 店員已經俾左一個完整o既original glazed doughnut俾我試食, 好慷慨呀! 新鮮炸起o既doughnut, 質地係較坊間o既鬆軟得多, 但可惜有少少油益味(不過由於有N咁多個doughnuts用同一盤油炸起, 稍微o既油益味係無可避免.) 當場食左個免費doughnut後, 再買左個glazed raspberry 同apple 返屋企同家姐分享. 贊同前文所言, 有餡o既doughnut o係glazing外再加上甜filling,實在係有d甜得過份! 下次都係買返original glazed算啦.