2017-03-20
係尖沙咀食韓國菜通常都係去婚紗街依一邊咁我今日無意中發現咗一間新開既韓國餐廳 而且名字很特別叫做angry oppa!!!餐廳很光亮,新裝修,相信應該開業不久!兩個人點了一個湯,兩個主食!釜山魚糕湯,睇相都知足料魚肉多。兩大串魚串同朋友一人一條,魚片,魚丸不會煮到太林,剛剛好!同韓國當地食一樣風味另外被這個金色飯盒吸引下,叫了一個韓國傳統金便當!係其他韓國餐廳從來都無見過!金便當食法很特別,首先要把便當蓋好搖動,再搞拌來吃!如果在尖沙咀上班,這絕對是最佳的午餐選擇傳統金便當中有泡菜,小魚,脆肉瓜,午餐肉,蛋蛋等,搞拌後來吃,別有一番風味。很有韓國oma的住家飯的感覺,很溫暖的一個便當另外每次到韓國餐廳我都會必點米水,因為甜甜的,很易入口,百渴不厭朋友就叫左個桃味果肉果汁!餐廳最特別係有fusion菜式,因而吸引不少外國人!所以我都叫左個海鮮薯泥試試薯泥味道甜甜的,加上海鮮味道十分配合。而且在薯泥上滿佈厚厚的芝士,拉到很長也拉不斷超正超好食,必點菜式!食物上菜速度很快,用膳個半小時左右便離開餐廳走到時候看到隔離枱叫了芝士年糕比薩批,好像很好吃,下次一要再來餐廳試試
餐廳很光亮,新裝修,相信應該開業不久! 兩個人點了一個湯,兩個主食!釜山魚糕湯,睇相都知足料魚肉多。兩大串魚串同朋友一人一條,魚片,魚丸不會煮到太林,剛剛好!同韓國當地食一樣風味