2021-06-12 1335 views
最近比較常去居酒屋,唔少得呢間位於中環嘅居酒屋,刺身、卷物、串燒應有盡有呢,仲有唔同嘅cocktail可以配美食。點餐時間店員恰好介紹嘅刺物拼盤都係我地想點嘅item,拼盤有5款刺身。塊塊厚切相當吸引,海膽鮮甜大瓣,仲可配埋紫菜、三文魚籽一齊食。帶子、甜蝦、油甘魚、三文魚好豐富!油甘魚海膽松露醬卷卷物排列整齊顏色對比下望落更讓人垂涎欲滴,油甘魚同海膽再加埋松露醬好夾,油甘魚都幾肥美。喜歡油甘魚的我們還點了薄切油甘魚配柚子麵豉汁,柚子汁好加分,魚油香配清新柚子味,唔錯!叫咗個廚師精選串燒拼盤,有5款唔同部位嘅串燒,雞腎、豬腩肉、雞翼等。雞腎好爽,雞翼外皮燒到幾脆,另外有串係雞肉連住雞軟骨嘅部分,脆口軟骨幾過癮。鵝肝鰻魚炒飯炒得好香,炒飯粒粒分明,鵝肝同鰻魚粒融入炒飯,每啖都會食到料呢!仲有客炸豆腐,外層薄脆內裡勁滑,用滑豆腐好鍾意!Until Last Drop超對我胃口的cocktail,賣相美美的,菊花同果味幾出又唔會沖淡酒味,gin同梅酒做底,加入egg white飲落滑啲但又唔會腥,太愛了。最後嚟埋個甜品拼盤作結就完美啦,兩球大大嘅抹茶雪糕更配埋抹茶味雪米糍襯返。旁邊雜莓適當解膩

帶子、甜蝦、油甘魚、三文魚好豐富!
油甘魚海膽松露醬卷

仲有客炸豆腐,外層薄脆內裡勁滑,用滑豆腐好鍾意!

Until Last Drop

旁邊雜莓適當解膩,唔錯!