2017-10-26 201 views
去觀塘返學,前一晚已經想食韓式,之後搵到尼間,就諗住試下尼間啦~由於佢係工廈,所以都搵左一段時間,最後都搵到~入到去,餐廳職員有禮貌問我要睇邊個餐牌,其實可能我幫襯既時間比較尷尬,所以先會比職員咁問。不過其實對我冇咩影響,因為我一早諗左想試下間餐廳既人氣之選-流心芝士千層黑豚,落單既時候得知,佢LUNCH有配飯,反而晚餐就冇配飯~最後,佢比我配飯,咁我就叫這個呀!黎到個樣已經唔錯,急不及待即刻試黎食,用刀切開,芝士流出,相當吸引,試第一啖再配埋飯,很好食呀!D飯好香口,口裡佈滿芝士,好好食呀,感覺不錯。但之後發現食多幾啖,好似好漏,話晒入面都係芝士。再食多幾啖。。。發現豚肉唔似之前食評介紹,唔似一層層,似係一整舊,還有的是,可能配菜本身係凍,佢好快將芝士黑豚變凍左,芝士"琼"左變硬左,攪到冇咁好食。同埋提及過係千層,某篇開飯啦食評既相片全部肉都係分離,真係一層層既關係,滿心期待。但我研究過又好似唔似,定係不嬲都係咁樣?還是我個人問題?影左相,是同一樣野嗎?另外,D肉比較"UN",好難咬碎,同我想像中有出入,有些失望,所以淨左好多出黎,最後我將凍既粟米配飯食完。配菜(全部冰凍),是否想減
由於佢係工廈,所以都搵左一段時間,最後都搵到~

配菜(全部冰凍),是否想減輕油膩,所以才凍食,但建議如果係熱食或溫暖的話,可能對整體效果也不錯。同埋冇咁快令芝士"琼"左。。。

整體麻麻地,最初以為有驚喜,點知失望收場,應該唔會再黎。

PS.最好是接待的男服務員;食物最好味的是白飯。
2017-10-24
$86 (Tea)