2023-11-03 245 views
今次去旺角係為左下次旅行去買鏡頭,買左平平地既10-18mm鏡頭,然後去之前因為旅發局搶獎賞而念念不忘的活海鮮,不過因為睇openrice食評近期好似麻麻地,就無帶家母黎食。3點幾入到店,場面極度冷清,一度以為唔係開緊工。入坐之前已經諗好食咩,等左一段時間,蒸蛋同烏冬仲要比錯隔離位客人(在我之後入座),係比蒸蛋同烏冬既同時,廚師都遞上左三件頭既主菜。先食蒸蛋,相當一般,偏咸,得條蟹柳,仲有其他人講過既水汪汪,到最後我係飲完既。烏冬,正常。以天婦羅為名的午市餐,塊葉可謂開胃硬菜,超級硬,食過咁多間最唔掂既。其他兩款普通。全場最佳,最少這盤沒有不新鮮,兩款魚生都新鮮有香味、蝦刺身鮮甜彈牙,有挑腸,唯一要彈既地方係蝦頭無膏香,比較失望。相當一般,用料沒有刺生盤那麼新鮮,味道最突出的是甜蛋,壽司飯好似我每日放工既坐墊一樣壓到又死又實。下次應該可以再帶家母黎食多次,到時淨係叫刺身睇睇

3點幾入到店,場面極度冷清,一度以為唔係開緊工。
海鮮三味天婦羅定食

烏冬,正常。
天婦羅
其他兩款普通。
刺身

魚生角切飯

下次應該可以再帶家母黎食多次,到時淨係叫刺身睇睇
2023-11-03
$104 (Tea)
海鮮三味天婦羅定食
刺身