串Grill 自助燒烤專門店📍旺角廣華街2-20號翠苑大廈2二期10號舖前排陪朋友睇完龍珠劇場版之後,大家都想去家樂坊見下巨大版悟飯,同佢打下卡,所以我哋約咗喺附近嘅自助燒烤店食午餐放題。 💰$238一坐低店員俾咗一盤頭盤我哋,同我哋示範咗一定點樣放串燒,仲有介紹唔同嘅醬料。除咗有喺臨燒起嘅時候塗燒肉醬,我呢啲重口味人士當然有落埋佢嘅孜然粉同胡椒鹽啦,落咗味道即刻昇華!星期日喺旺區食到咁飽,又有咁多款式真係好抵食,同朋友聚會嘅話會再約呢嚟度,因為可以好懶咁等啲串燒自己轉,同朋友點傾都得,而且佢係用熱管,所以就算係小朋友嚟食都唔使擔心危險。佢加加埋埋都有成40幾種嘢食,仲有多款飲品任君選擇,以下落嚟就介紹吓一啲令我特別印象深刻嘅嘢食啦:芝士腸 🌭芝士腸雖然普普通通,但佢個爐受熱好平均,令到啲芝士腸脆得嚟唔會爆漿,咬落去啲芝士爆曬出嚟,好味!荷蘭豬五花 🐖平時我好怕食肥肉嘅,無論食小菜定係打邊爐,一有過多嘅動物脂肪我都會搣咗先食,但係呢度嘅豬五花經過串燒爐烤完之後,脂肪變得非常香口,豬皮位置亦好趣,我一啖都食晒,超推介!蝦卷 🦐佢嘅顏色偏橙,細細粒,睇落似泰式蝦餅,識落冇咁重味,都幾彈牙,
串Grill 自助燒烤專門店
📍旺角廣華街2-20號翠苑大廈2二期10號舖

[價錢 Price]
💰$238

芝士腸 🌭

荷蘭豬五花 🐖

蝦卷 🦐
佢嘅顏色偏橙,細細粒,睇落似泰式蝦餅,識落冇咁重味,都幾彈牙,唔錯。

雞卷肉 🐓
呢個雞卷肉冇得彈!肉質超滑,陳皮包住晒肉汁,一串有兩嚿,好食到我哋叫咗十幾串!

雞皮 🐓
雞皮一串有好多㗎,烤嘅時候建議大家燒耐少少,佢嘅雞油會被熱力迫晒出嚟,雞皮變得好脆,咁樣就最好食啦!

雞蛋仔 🥞
甜品方面呢個雞蛋仔好特別,佢係一粒一粒咁吉住呢燒嘅,佢就唔係太似雞蛋仔,反而口感同味道就似迷你嘅熱香餅,可以一試!

棉花糖 🍬
有食開BBQ都知臨尾要食返棉花糖嚟收尾啦,同樣因為受熱平均嘅原因,成嚿棉花糖嘅表面都考得非常焦香,而且佢嘅棉花糖好大粒,食嘅時候仲可以拉絲添!
  • 串燒
  • 雞蛋仔