大佬話萬歲,因為要慶祝同事farewell,當然有大食大,隨便上網搵左一間中環區出名泰菜,因為我想食泰菜🇹🇭。😂😂💕正值午市時間,望望餐牌,大約HKD 68-82 不等而已選擇多,有紅青黃咖喱🍛,拎左米芝連既海南雞飯、豬髀飯等,一定有樣啱你口味。每份套餐都配一份泰式甜品🍮及泰奶菜/泰檸檬茶或汽水🥤一罐。米之蓮海南雞飯: 雞皮肉嫩,比足一大個雞髀🍗位,不得了,啖啖肉。可惜油飯吾夠黃姜味,吾夠香。一般。香葉肉碎生菜🥬包: 生菜🥬份量多,好新鮮清甜,而肉碎好重香茅、檸檬葉、九層塔、乾葱、蒜蓉香,好有係泰國🇹🇭食既味道好正宗。泰式滷水豬髀飯:上菜時豬髀震動好Q彈,食落吾油膩,同埋吾似中式滷水咁死咸,反而嫌佢吾夠重口味。配上無咩味既滷水蛋半粒。酸辣鳳爪: 食落仲有骨碎😨酸辣味吾夠出,吾吾凍而且酸多於辣,質素一般。總結:中環區泰菜中間水平 午市套餐質素對得住個價錢

每份套餐都配一份泰式甜品🍮及泰奶菜/泰檸檬茶或汽水🥤一罐。

總結:
中環區泰菜中間水平