2017-07-06
好嘅餐廳,一次係食唔晒佢咁多款式嘅嘢食,起碼幾次先可以試晒咁多款唔同嘅款式嘅嘢食。通常喺出邊我就唔會食肉醬意粉,因為自己煮嘅肉醬意粉都好容易。但係今日就忽然間想試一試,出嚟個樣可能並唔係太吸引,但係食落去非常之多肉碎,個味道好濃,仲有一大舊芝士係中間,熱食嗰陣時候食仲會有拉絲。另外仲叫咗一個鮮茄焗豬扒飯,焗豬扒飯係我朋友嘅最愛,去到邊度有呢一個飯嘅話都一定會叫。粒粒分明嘅飯,惹味的鮮茄汁,還有蕃茄蓉。豬扒薄而軟身,有陣陣蛋香。還有今晚嘅主角瑞士汁雞翼,一隻隻雞翼顏色又靚又有光澤又肥美,瑞士汁嘅味道非常之好食。入邊嘅雞肉仲好嫩滑,我覺得最犀利嘅就係佢嘅雞翼尖都炆到非常之淋,好易食。每一次嚟到呢到都好中意睇拒唔同的佈景,好似呢張海報就係漫畫中的其中一個畫面,既有風味,又能懷舊。