2022-07-20
今次係第二次食佢地個懷石料理午餐💁🏻♀️餐廳環境寧靜,寬敞舒適,而今次嘅餐單亦好岩我地口味🥰呢餐懷石料理共有7道菜,包括:Appetizer🥗京都腐竹+冷製秋葵片:調味輕盈有驚喜,凍凍地好清新開胃😋Sashimi🍣季節時令刺身: 有鯛魚,深海池魚,赤身吞拿魚各2片,每款都好新鮮🐟Seasonal Delicacies🍱一碟有齊多款小食:厚燒雞蛋,雞肉丸串🍢辣金槍魚壽司卷,蒸雞沙律配芝麻醋,枝豆,楊梅啫喱❤️每款一小件都已經十分豐富,其中厚燒雞蛋質感好似蛋糕咁鬆軟☺️而楊梅啫喱甜甜酸酸,連啫喱食口感特別,各有各特色,食到好滿足😍Simmered Dish🍲門鱔片+日本茄子:炸過嘅鱔片同茄子🍆仲好熱辣辣,相當鬆脆,連同加咗醬汁嘅蘿蔔蓉一齊食,味道加倍昇華😺Grilled Dish🥩牛肉網燒:上菜時附有生菜🥬燒過嘅南瓜🎃紅椒同青瓜片,相信係同牛肉夾埋一齊食嘅,不過我忍唔住要試件牛肉先😃牛肉切成4片,肉質有嚼勁,如果可以煎得再香d會更好👍🏻醬汁方面有麻油,麵筋醬,芥末同鹽,第一次試麻油同麵筋醬,味道唔錯幾特別,值得一試😊 Rice Dish🍜日本素麵:牛肉香嫩無肥肉🐮素麵幼身彈牙,連同茗荷,蔥花同
呢餐懷石料理共有7道菜,包括:
Appetizer
🥗京都腐竹+冷製秋葵片:調味輕盈有驚喜,凍凍地好清新開胃😋
Sashimi
Seasonal Delicacies
Simmered Dish
Grilled Dish
Rice Dish
🍜日本素麵:牛肉香嫩無肥肉🐮素麵幼身彈牙,連同茗荷,蔥花同凍汁一齊食到心心眼😻
Dessert
🎋自家製甜品:竹葉糰子賣相可愛💚淡淡嘅竹葉香氣,加上糯米糰同紅豆餡嘅細緻甜味,完美配搭😀
每道菜式擺盤都好精緻,打卡一流🤳好睇又好食,而且價錢相宜(每位HK$550),情侶黎浪漫一下👫或者慶祝生日🎂特別節日黎呢度都係唔錯嘅選擇❣️