2018-11-12 2282 views
遠方親戚,想去啲傳統食肆,香港地都冇乜㗎啦,有都執曬啦,唯有此處,見得下人啦 , 遊客慕名而來!當日係禮拜日,分兩段時間, 訂八點半,八點十分已經到咗,有好多吉枱🤔我一行十位 都係上年紀,唔食得咁多,所以散叫 。片皮鴨一隻, 皮厚肥油多 ,唔似北京嗰啲比較薄脆, 但係有久違了鴨騷味,但薄餅我鍾意喎 ,麥味重啲粗鞋啲,唔似嗰啲白淨薄個隻。雞絲粉皮粉皮(大),雞絲唔鞋, 冇雪味㗎 但個麻醬真係唔夠芝麻香味,黄芥辣我鍾意但係又唔夠攻鼻素鵝 ,好有煙薰味呀 ,腐竹皮又好好味喎甜甜地 ,但個餡淨係得紅蘿蔔絲醉雞(中),酒好香,雞肉味質都嫩,但係雞索唔到啲酒香味。榨菜肉末,榨菜唔辣,肉碎都滑,叫咗個叉子燒餅,好香好有麥麵粉, 脆卜卜鍋貼 ,皮厚身,煎得好香, 肉有汁,舊式做法高力豆沙 ,有水準,不肥膩 ,合格。整體而言,佢用料係好嘅,但做嘅方法,真係要改進。。

我一行十位 都係上年紀,唔食得咁多,所以散叫 。

,唔似嗰啲白淨薄個隻。

醉雞(中),酒好香,雞肉味質都嫩,但係雞索唔到啲酒香味。

鍋貼 ,皮厚身,煎得好香, 肉有汁,舊式做法

高力豆沙 ,有水準,不肥膩 ,合格。

整體而言,佢用料係好嘅,但做嘅方法,真係要改進。。
雞絲粉皮 素鵝
醉雞
榨菜肉末, 叉子燒餅
2018-11-04
Type of Meal