2019-10-23
今時今日要搵間茶記難,要搵間好食既茶記更難!!難得搵到間想試,一於襯住囝囝番學,捉埋好朋友一齊去試下先~~門口麵包位置有個勁靚既巴士🚌,打咭必備既影相位😍裝修都算光猛~~唔似以前舊式既黑麻麻又污糟糟既感覺😖雖然冇得book位,但勝在夠快~等左陣就有位,侍應仲好好人俾左卡位我地~~wow, 懷舊既感覺呀~~😂一望餐牌,食物種類繁多,連兒童餐都有~~🤩一心想試懷舊冰室既我,梗係點包類同埋咖啡奶茶啦~~朋友就點左海南雞飯同兒童餐~~必食推介:菠蘿包‼️脹卜卜既包上面覆蓋住脆卜卜既脆皮🤤咬落好鬆軟,要小心食到周圍係,因為真。係。好。鬆。脆~~相信邪惡既菠蘿油會更好食😋奶皇墨西哥包:平時好少食墨西哥包,但係門口見到又想試下~~當然黎到又係大大個又脹卜卜啦💓睇到咁靚既包就覺得好開心😄難得個面唔係好甜,奶皇都係微甜但好滑!啱晒怕肥既我😙😙有包梗係唔少得杯咖啡同奶茶~~奶茶個茶都香而且冇苦澀味道,都做到茶香奶滑~~咖啡就一般,似機沖,不過不失啦~好友點左佢最愛既海南雞飯,肥美既去骨雞件,份量唔少添~~偷食一件,d肉好滑,配埋個黑豉油味道啱啱好~~再配埋無冰奶茶,濃淡剛好~~最開心既梗係小朋友既兒童餐:鮮
必食推介:菠蘿包‼️
奶皇墨西哥包:
最開心既梗係小朋友既兒童餐:鮮紅色既車車餐盤,未食就已經引到嘩嘩叫~~肉醬意粉🍝、炸薯格、牛油粟米🌽、煙肉腸仔卷、忌廉芝士蘑菇釀雞翼,仲配埋橙汁同甜品~~唔好話小朋友,大人都流哂口水~🤤🤤
突然懷念以前細個淨係大時大節先可以同爸媽落街食大餐個種感覺😢而家既小朋友真係太過幸福喇👪