2022-07-21
囡囡今晚須要到中環整理一些工作,順道找我一起吃晚飯,這間店舖佢想試好耐,今晚終於一嘗佢心願!燈籠滷味 - 師大豐沛冬粉($98)一次過試晒不同的滷味,有腐皮、豆腐、生菜、鷄翼、甜不辣等,配埋冬粉,真係好豐富吖!😋😋古早冬瓜茶($29)係咁熱天氣之下,飲杯凍冬瓜茶,真的是一樂也,最好就是不太甜!「Shake Shake」海苔鹽酥雞拼甘梅香脆地瓜條($72)可以將鷄件倒曬落紙袋然後Shake嚟食,最好係唔太油膩同夠香脆!一向薯條我都不太喜歡,反而這個地瓜條我就覺得唔錯,不會炸得太乾,同地瓜好甜!燈籠芋見你(冷)($48)阿囡係竽圓粉絲,一看見這碗甜品就已經變了心心眼😍,一邊食一邊話好味,話竽圓夠煙靭,仲有好多配料,如果唔係我們已經很飽,相信阿囡會食多一碗添!😂😂這間餐廳嘅裝潢幾特別,是女士門打卡的好地方,坐位闊落,服務也很周到,晚上同朋友可以慢慢傾計嘅一個好選擇!