2019-05-11 269 views
知道呢間舖係九龍城廣場已經好多年,不過成日都無機會試,終於同朋友黎試下,一打開餐牌就發現價錢 好抵,好多小食只係$18~20,砂鍋米線都係三十幾蚊,仲有啲五十幾蚊既小菜~最特別就係金沙洋芋絲,係將啲芋頭切成好幼既幼絲,再炸左佢,再用 鹹蛋黃均勻炒勻啲芋頭絲,每條芋頭絲脆得黎又有蛋王香,最特別係上面放左啲生既蔥,平時我係絕對唔會食生蔥,點知原來加埋啲芋頭絲食出黎既效果係非常好食,另外叫左一個砂鍋豬軟骨米線,價錢唔貴但係份量好夠,材料又多,有雲耳,芽菜,冬菇,韮菜同紅蘿蔔絲,湯底味道亦唔錯,飲品係即叫即整既台式飲品,平時出面好多幾十蚊一杯既台式飲品都只係一早整好晒扲出黎就算,芒果5雖然好細杯,不過好香芒果味,而且係比較“傑”身,唔似溝水既芒果汁,最特別係呢間餐廳係無加一服務費,而只係收每人$3既茶錢,估唔到香港仲有啲咁抵又傳統味道既餐廳,好回味呢種懷舊口味~