2023-02-11 95 views
男朋友成日都會帶我食好野,佢話呢間以土瓜灣地段黎講算新淨同抵食,佢幾次黎食都係食早餐,話啲早餐正正常常,環境佈置都美觀,賞心悅目嘅。可惜,今日我同佢一齊食午餐,我會以 「重味精」黎作賣點,唔知係師傅心情唔好定點,所有野都好濃,叫魚片頭韭菜餃米線,食一啖就覺得好咸,令我卻步。好,俾個機會韭菜餃啦,啲皮好厚,韭菜味濃,可食;魚片頭都正常;菜過冧。另外,叫左炸雲吞,好唔開心,一食落去啲味精味遮掩晒所有肉味/蝦味,唯獨得個炸皮可落口,但我食炸雲吞係想食成舊呀麻,嗚。另外,想講下個杯嘅設計,係真係好保溫好保溫,叫左熱檸樂啦,黎左20分鐘,個杯都keep 住熱,都係值得欣賞嘅。仲有,男友叫左蕃茄豬肉煎蛋飯,個碗做到大碗飯效果,但係豬扒大過個碗,好難切同處理佢。豬扒依舊味精重,雞蛋係有驚喜,正常中嘅驚喜。如果有下次,我希望可以去另一間試試。

如果有下次,我希望可以去另一間試試。
2023-02-07
$60 (Lunch)