漢興係聯和墟應該無人不曉,佢係一間舊式冰室只賣腸仔蛋雞翼豬扒粉麵 及 各式多士和港式茶餐廳飲品只開平日至下午三點多,但次次黎到都好多人今日放假入開聯和墟當然要食下🤗港式茶餐廳就係要快、狠、準剛一坐低就有姐姐問我地食咩,落完單啲野食都好快就到我地叫左一份蛋牛治烘底,一碗豬扒麵加一份雞翼蛋牛治好快就到左,個人認為一定要食烘底大大份既蛋牛治,咸牛肉蛋係漢興招牌,每枱必點咁滯麵包烘過微脆帶口感,蛋牛餅熱辣辣,厚度有番咁上下入口第一下食到好香既咸牛肉,無煮到全熟所以啲牛肉都仲好滑嫩咸牛肉咸香味豐富,但唔會過咸加埋蛋一齊更加juicy同滑溜,成個蛋牛餅更上一層樓個份量係一個人食一份,飲埋杯野都會飽另外呢到既豬扒同雞翼都非常唔錯個人較鐘情雞翼,因為豬排既質素有些少參次豬扒有啲好嫩好淋,但有啲就柴左啲不過調味都唔錯,有香味得黎唔會過咸雞翼相對而言就比較出色每隻雞翼都好大隻,而且外脆內嫩咬開入面熱辣辣出晒煙仲非常juicy調味同豬扒差不多,都係非常唔錯公仔都我地跟左隻蛋,蛋黃汁撈公仔麵食好好味😋公仔麵係出前一丁,呢個價錢CP值算高👍🏻飲品我地叫左好立克同埋熱檸蜜值得一提係杯好立克超濃,飲到最後麵〇唔會因
漢興係聯和墟應該無人不曉,佢係一間舊式冰室
只賣腸仔蛋雞翼豬扒粉麵 及 各式多士和港式茶餐廳飲品
只開平日至下午三點多,但次次黎到都好多人
今日放假入開聯和墟當然要食下🤗

港式茶餐廳就係要快、狠、準
剛一坐低就有姐姐問我地食咩,落完單
啲野食都好快就到

我地叫左一份蛋牛治烘底,一碗豬扒麵加一份雞翼
蛋牛治好快就到左,個人認為一定要食烘底

大大份既蛋牛治,咸牛肉蛋係漢興招牌,每枱必點咁滯
麵包烘過微脆帶口感,蛋牛餅熱辣辣,厚度有番咁上下

入口第一下食到好香既咸牛肉,無煮到全熟所以啲牛肉都仲好滑嫩
咸牛肉咸香味豐富,但唔會過咸
加埋蛋一齊更加juicy同滑溜,成個蛋牛餅更上一層樓
個份量係一個人食一份,飲埋杯野都會飽

另外呢到既豬扒同雞翼都非常唔錯
個人較鐘情雞翼,因為豬排既質素有些少參次

豬扒有啲好嫩好淋,但有啲就柴左啲
不過調味都唔錯,有香味得黎唔會過咸

雞翼相對而言就比較出色
每隻雞翼都好大隻,而且外脆內嫩
咬開入面熱辣辣出晒煙仲非常juicy
調味同豬扒差不多,都係非常唔錯

公仔都我地跟左隻蛋,蛋黃汁撈公仔麵食好好味😋
公仔麵係出前一丁,呢個價錢CP值算高👍🏻

飲品我地叫左好立克同埋熱檸蜜
值得一提係杯好立克超濃,飲到最後麵〇唔會因為啲冰溶左而淡味