2020-11-11 272 views
今日下午茶時間專登嚟到上環 去食呢間茶記 據問佢哋嘅西多士同奶茶都好出名😬之前都有朋友食過 話好好食☺️ 位置位於熟食中心入邊2樓~~🍔蛋牛包 $18平時茶記多數食蛋牛治 今次呢間就有長型嘅餐包麵包烘到香脆 食落去嘅時候仲熱🔥 質感鬆軟中間啲餡都好豐富幾鍾意佢加咗蔥花 食落更加香同有咬口👍🏻另外姐姐好好人 佢知我哋有三個人 就主動幫你將個包切3份👏🏻.🥞西多士 $23專程為呢個以來整體都冇令我哋失望☺️西多士即叫即炸 食嘅時候仲係暖😌方包蛋香味好重🥚 呢間中間就冇加花生醬 只係面層加咗煉奶食落唔算好甜而且都唔算好油淋淋 所以食完都唔覺得膩👍🏻.樽仔凍奶茶 $17好耐冇飲過港式奶茶 飲完呢間真係好回味😆 飲得出茶底幾靚 好香濃嘅茶味 小小嘅茶澀味而且味道唔會太甜👍🏻~~總結1)香港地道美食 奶茶高質 值得一試~~評分📈味道 7.5/10環境 6/10性價比 8/10
🍔蛋牛包 $18
平時茶記多數食蛋牛治 今次呢間就有長型嘅餐包