2022-02-20
.📍時新漢堡包📍#饅頭去黃埔 #饅頭的港味道 #饅頭食麵包相信唔少Poly學生(包括小編) 都知覺得呢間有些歷史嘅小店係黃埔美食之選,除咗嘢食唔差之外,我覺得店員嘅禮貌喺快餐店嚟講都算唔錯。------------------------------1️⃣雙層漢堡芝士包拼炸薯條 ($52)🔹雙層漢堡芝士包唔錯,要好過金拱門好多倍!牛肉唔漢堡雖然唔係好大塊,但肉質鮮嫩明顯有肉汁,又唔會好鬆散,超鐘意佢會有些少筋位增加爵口,而且焦香同脂味香濃郁💕,洋蔥味香濃辛甜;沙律醬質地有啲似熔岩芝士,酸酸味味嘅感覺相對突出,感覺係自家調製😋,配埋芝士鹹香又多一鄱風味。不過呢個配搭整體會有啲油膩,好在size唔係太大,唔會食得好辛苦。◾包體:3.5/5◾內在餡料:3.9/5◾評分:7.4/10.📍時新漢堡包📍#饅頭去黃埔 #饅頭的港味道 #饅頭食麵包相信唔少Poly學生(包括小編) 都知覺得呢間有些歷史嘅小店係黃埔美食之選,除咗嘢食唔差之外,我覺得店員嘅禮貌喺快餐店嚟講都算唔錯。------------------------------1️⃣雙層漢堡芝士包拼炸薯條 ($52)🔹雙層漢堡芝士包係唔差嘅,牛肉唔漢
📍時新漢堡包📍#饅頭去黃埔 #饅頭的港味道 #饅頭食麵包
1️⃣雙層漢堡芝士包拼炸薯條 ($52)
🔹雙層漢堡芝士包
◾包體:3.5/5
◾內在餡料:3.9/5
◾評分:7.4/10.
📍時新漢堡包📍#饅頭去黃埔 #饅頭的港味道 #饅頭食麵包
1️⃣雙層漢堡芝士包拼炸薯條 ($52)
🔹雙層漢堡芝士包
係唔差嘅,牛肉唔漢堡雖然唔係好大塊,但肉質鮮嫩明顯有肉汁,又唔會好鬆散,超鐘意佢會有些少筋位增加爵口,而且焦香同脂味香濃郁💕,洋蔥味香濃辛甜;沙律醬質地有啲似熔岩芝士,酸酸味味嘅感覺相對突出,感覺係自家調製😋,配埋芝士鹹香又多一鄱風味。不過呢個配搭整體會有啲油膩,好在size唔係太大,唔會食得好辛苦。
◾包體:3.5/5
◾內在餡料:3.9/5
◾評分:7.4/10
🔹炸薯條
呢個相對漢堡會普通一啲,薯條厚切唔冧油,雖不是外脆內軟,但薯仔質感同香味係有嘅,不過就真係冇點調過味,一定要點蕃茄醬🙈。
◾評分:6.8/10
🔹凍檸茶 (+$5)
🔸整體評分:7.2/10
🔸小編回頭率:6.5/10
🔹炸薯條
◾評分:6.8/10
🔹凍檸茶 (+$5)
🔸整體評分:7.2/10
🔸小編回頭率:6.5/10