2020-01-30
一直都俾李好味隻龍蝦所吸引,吸睛系列🤩餐廳以港式懷舊為主題,樓下係酒吧,樓上係餐廳,格調唔錯👌🏻睇餐牌需要啲時間消化,都係玩食字咁,大慨都估到大,估唔到就睇英文啦😂 🍺Yau Pale Ale: HKD68🍺Peroni: HKD68兩個人點咗支港式同意式手工啤酒,港式嘅Yau Pale Ale ,入口帶少少苦澀同有陣水果香,而意式嘅Peroni入口清香,口感好細緻,一啲都似啤酒!好幾飲👅脷疊脷: HKD138點來當餐前小食嘅脷疊脷,薄薄嘅牛脷大慨有7-8塊,味道濃不錯但有點失望因為係凍嘅!牛脷底其實有醋漬青瓜加滷肉碎,份量不多但味道不錯!🦞李小龍蝦: HKD208相信好多人嚟都有點依個李小龍蝦!平時好少點波士頓龍蝦食因爲覺得好唔值,不過今次都係忍唔住!龍蝦其實一早起晒肉,上面舖滿好多炸蒜碎,龍蝦下面係好濃嘅蒜蓉黑椒汁,配龍蝦肉好夾!不過個炸饅頭同忌廉有啲無厘頭,龍蝦濃但忌廉甜,係兩個世界嘅朋友!不過饅頭炸得幾香脆👌🏻🍲八仙過海: HKD268八仙過海其實係海鮮煲仔飯!海鮮好足料!有蜆,蝦,魷魚,八爪魚,魚等等,海鮮份量頗多而且樣樣都好好味!特別一讚個魚真係好滑好正!飯係有味飯味道好濃
餐廳以港式懷舊為主題,樓下係酒吧,樓上係餐廳,格調唔錯👌🏻
🍺Yau Pale Ale: HKD68
🍺Peroni: HKD68
👅脷疊脷: HKD138
🦞李小龍蝦: HKD208
🍲八仙過海: HKD268
八仙過海其實係海鮮煲仔飯!海鮮好足料!有蜆,蝦,魷魚,八爪魚,魚等等,海鮮份量頗多而且樣樣都好好味!特別一讚個魚真係好滑好正!飯係有味飯味道好濃,好似食西班牙海鮮飯嘅味道,成個飯好惹味香口!但食到尾的確有點渴,不過都藉得一試!
整體感覺新鮮感幾好,食物質素唔錯,好有自己風格!唔算好飽價錢的確有少少偏貴,但不妨一試!