2021-08-21 33 views
尖沙咀都有唔少拉麵舖,一般都比較難做到特色。呢間嘅特色就係有懷舊風味,位置喺佐敦站同尖沙咀站中間左右,唔係大路,所以普通人可能會唔識嚟。拉麵舖環境裝修簡單,冇花巧,令人更加注重食物嘅味道。拉麵有10款,以唔同嘅將軍命名。另外可以喺麵條、麵質同埋湯底方面選擇,亦都可以交俾師傅拍板。我點左醬油拉麵,覺得個湯係重點,精心熬製,非常香濃但係又唔算好鹹,另外再有蛋、紫菜等等嘅配料,份量都唔少,價錢係$88。朋友點左香蔥油拉麵。蔥嘅份量都好多,鋪滿拉麵上面,賣相都唔錯。朋友連個湯都飲晒添。香蔥油拉麵相對就貴少少$99,但係都算係值得。見到有其他食客有同個店員傾吓計,比較casual嘅一間餐廳,應該有唔少老熟客。

拉麵舖環境裝修簡單,冇花巧,令人更加注重食物嘅味道。