2022-07-17
嚟到九龍灣唔想淨係食連鎖嘅餐廳,就嚟到德寶商場,見到呢間餐廳,裝修好特別,幾懷舊嘅感覺,仲有卡位坐,重點係好乾淨,價錢仲要好親民😍😍店主超級Nice,都有講到原來前身係一間多年老店,係自己再將舖頭改造成而家又懷舊得黎野食又創新嘅茶記🥹🥹我哋平日晚市大約6:00去到,好彩都唔使排隊,一睇佢哋嘅Menu已經覺得佢地放咗好多心機去經營,大部份晚市嘅嘢食都有相,真係比顧客睇真係清清楚楚,最緊要佢叫嘅嘢食同相一模一樣!!今次真係圖文相符hahah我地三個人叫咗招牌生煎肉餅($68),彩椒生炒骨($78),惹味椒鹽粟米條($78),白飯($10),藍莓檸檬特飲($26),龍鳳檸檬雪碧($26)啲嘢食上到嚟真係哇一聲,因為都好大碟🥰見到個生煎肉餅真係心心眼,仲要有好多件,外脆內軟,食落去好香豬肉味,仲要好Juice,一食落去就知道係落單之後即刻煎,我哋幾個女仔第一碟K.O.嘅就係尼一碟,彩椒生炒骨都有幾多肉😍😍又脆又好食,仲有好多唔同嘅配菜,個粟米條鹹鹹香香咁,仲有少少辣,粒粒都咁飽滿,份量重要好多,堆到成座山咁高,兩杯特飲都正常發揮幾好飲,藍莓檸檬特飲,唔算好甜適合女仔飲,龍鳳檸檬仲可以揀可樂嚟飲
見到個生煎肉餅真係心心眼,仲要有好多件,外脆內軟,食落去好香豬肉味,仲要好Juice,一食落去就知道係落單之後即刻煎,我哋幾個女仔第一碟K.O.嘅就係尼一碟,彩椒生炒骨都有幾多肉😍😍又脆又好食,仲有好多唔同嘅配菜,個粟米條鹹鹹香香咁,仲有少少辣,粒粒都咁飽滿,份量重要好多,堆到成座山咁高,兩杯特飲都正常發揮幾好飲,藍莓檸檬特飲,唔算好甜適合女仔飲,龍鳳檸檬仲可以揀可樂嚟飲,呢排天氣超級熱,叫一杯嚟飲就岩曬啦🤩🤩
其實仲有好多款食物想試,見到佢嘅下午茶餐同埋午餐都好吸引,例如一口西多士、椰汁紅豆冰、霸王雞、公子冰梅骨、薑蔥豬膶通粉🤤🤤🤤🤤🤤聽到同埋見到張相都覺得好吸引,但係我哋食唔到咁多wuwuw,下次再嚟食過😍😍😍鍾意飲咖啡嘅朋友仲可以試埋佢嘅cold brew,係呀你冇睇錯茶餐廳都有得飲!!仲唔快啲去試吓🤩
味道:5/5
環境:5/5
服務:5/5(侍應服務態度都超好,好有耐性解答問題🤣,完全唔嫌我煩haha)
抵食程度:5/5