2021-12-25
睇演唱會前食好野,最鐘意日本居酒屋,比人溫暖熱鬧的感覺🥰呢間充滿歲月痕跡嘅Hokahoka「ほかほか」,一望見房入面榻榻米,好似去左富士山🗻浸溫泉甘好熟悉感覺,不過日本師父暫時反左日本,牆上的日本海報及充滿個性的菜名字條,跟箸時代進步,可以用QR code電話落單。 時間匆忙我地叫咗;瑩光魷魚、海膽係我必食😊蟹子沙律做前菜最開胃🥰生蠔漬,生蠔配搭柚子酢更顯鮮甜👍芝士年糕、雞皮嘅雞油香味都好正🥰燒飯團出面燒得脆脆又乾身仲跟埋麵豉湯👏🏻壽司中拖、油甘魚、三文魚子食落好鮮甜支柚子啤酒正,夠氣一斟必成杯滿泡😆價格合理,開懷暢飲既好地方,下次黎食酒盜芝士, 預約困難店,會Book Tatami座享受日本風情畫,以前好彩會欣賞到店長yuya san自彈自唱,Beyond 首海闊天空係必唱,同香港人一樣好熱血架😊~ A restaurant that perfectly embodies the cozy chill vibe of Izakaya in Japan.japanesefood 居酒屋
時間匆忙我地叫咗;
瑩光魷魚、海膽係我必食😊
蟹子沙律做前菜最開胃🥰
生蠔漬,生蠔配搭柚子酢更顯鮮甜👍
芝士年糕、雞皮嘅雞油香味都好正🥰
燒飯團出面燒得脆脆又乾身仲跟埋麵豉湯👏🏻
壽司中拖、油甘魚、三文魚子食落好鮮甜
支柚子啤酒正,夠氣一斟必成杯滿泡😆
japanesefood 居酒屋