2017-10-11 61 views
今日帶媽媽去大圍食豆腐花!阿媽話大圍佢好熟喎!咁所以今日就帶阿媽黎行一行啦~~其實大圍好多野食,愈夜愈熱鬧!講到甜品又點少得呢間係正大圍馬鐵站,未出閘已經見到大大個綠色牌寫住阿婆豆腐花😂😂平時放工都見到有長龍,都好夜收。所以今日同媽媽食完晚飯就去買返碗食啦😂呢到除左豆腐花之外,都有豆漿,麵豉,南乳同腐乳賣!豆腐花仲有三個口味,包括原味$15,芝麻$15同花奶$14(外賣價)😝。想食凍又得熱又得!😋😋😋豆漿方面都有三種口味,包括原味$12支/$9杯,芝麻$15支同胚芽$15支🤤!!因為貪新鮮既我,想試下花奶味😂我阿媽話靚妹真係靚妹,花奶有咩特別😂結果呢!我地叫左二碗熱芝麻豆腐花加一碗花奶豆腐花😆😆另外加支芝麻豆腐外賣😊呢到外賣比企係到食貴一蚊,如果冬天企係到食就應該好正!!!家陣咁熱就唔好攪我啦😗 姐姐好好人,落左好多黃糖比我地🤤之後未落蓋之前都比我影相😗十分豐富!!!🤤🤤🤤返到屋企約半小時,豆腐花既黃糖已經溶曬🤤🤤花奶味好岩我!!!少少甜好香花奶香味!!!豆腐花好滑,我就覺得好match😋至於芝麻豆腐花好甘香,好多芝麻粒,好香好滑好好食!!下次宵夜消消地一定會再買!!!

下次宵夜消消地一定會再買!!!
TakeAway