2022-03-21
我媽媽買餸後必定嚟歇腳嘅茶餐廳,喺往朗屏邨天橋底下街市,餐廳裝修非常新淨光猛,有一點傳統fusion復古風,用餐區主要為舒適的卡位。下午茶套餐相當抵食。以下推介幾款我經常食嘅食物俾大家。下午茶餐生炸雞髀🍗配鮮果沙律餐 🥗$42 ~必食生炸雞髀相當出色,外層脆卜卜,肉質非常嫩骨多汁,而且雞髀醃製得非常符合我口味,唔會過咸又有香濃嘅美極鮮味。西多士餐 $32 炸得非常香酥,牛油、花生醬都相當澎湃,加埋無限嘅糖漿,$32包埋嘢飲真係超值。常餐香煎雞扒蕃茄濃湯通粉🍅🍲$48~必食配炒滑蛋香腸 丹麥多士(+2)呢個係我常餐最鍾意食嘅配搭, 喺茶餐廳嘅蕃茄湯底竟然有香草味,炒蛋份量多而且香滑,雞扒是必食的,與生炸雞髀的醃製不一樣,我至愛仍然都係炸得香酥但一啲都唔油膩。紅豆奶茶(跟餐+$8)點餐可以加$8試吓佢哋嘅紅豆奶茶,紅豆軟硬適中,茶香濃郁。阿華田雪山特飲(跟餐+$8)兒時至愛阿華田配上麥片的香味,健康得來又飽肚,岩晒愛健康既都市人。
以下推介幾款我經常食嘅食物俾大家。
下午茶餐
生炸雞髀🍗配鮮果沙律餐 🥗$42 ~必食
西多士餐 $32
常餐
香煎雞扒蕃茄濃湯通粉🍅🍲$48~必食
配炒滑蛋香腸 丹麥多士(+2)
紅豆奶茶(跟餐+$8)
點餐可以加$8試吓佢哋嘅紅豆奶茶,紅豆軟硬適中,茶香濃郁。
阿華田雪山特飲(跟餐+$8)
生炸雞髀配鮮果沙律餐
西多士