2020-01-23
今日相約老婆到九龍撐枱腳!兩個乖女各自有節目!咁就同老婆拍拖啦⋯⋯順便行吓街!恩愛一番💁♂😍⋯⋯🉐知😬位於柯士甸道戲曲中心建築非常宏偉!開業差唔多兩年啦都未去過!所以想去睇吓!知道嗰度有間餐廳🥢🥢☕☕遊園·茶記 🥢🥢餐廳古色古香⋯⋯非常有懷舊嘅feel!但係有比一般嘅茶記乾淨!係有時代感嘅茶記⋯⋯雪蓮子蟲草花燉竹絲雞燉湯湯頭非常香濃鮮甜!我最愛蟲草花!據聞可以增強免疫力!燒味雙拼叉燒肉質鮮嫩多汁!相當出色!燒腩仔外皮非常鬆化!肉質嫩滑!九層塔薑蔥粉絲蝦煲大蝦肉質新鮮!而且非常大隻!非常欣賞加咗九層塔!粉絲吸咗九層塔嘅香氣!佢嘅獨特嘅香氣加埋大蝦真係令到粉絲好香👍好好味👍手工黃鱔煲仔飯鍾意食❤黃鱔千祈唔好錯過⋯⋯鮮美無比!飯粒勁調味再加埋黃鱔👍好味😋黑芝麻奶凍非常香滑!又有奶香又有芝麻味!紅棗雪耳燉桃膠呢個甜品真係啱晒這個冬天!啱啱喉嚨有啲乾涸!飲咗即刻成個潤晒👍凍話梅陳皮梳打凍鹹檸七呢兩杯飲品係普通一般嘅茶記⋯⋯好少提供嘅!呢度係非一般嘅茶記⋯⋯老婆今次非常滿意!話下次都要再嚟!
🥢🥢☕☕遊園·茶記 🥢🥢
雪蓮子蟲草花燉竹絲雞燉湯
湯頭非常香濃鮮甜!我最愛蟲草花!據聞可以增強免疫力!
燒味雙拼
叉燒肉質鮮嫩多汁!相當出色!燒腩仔外皮非常鬆化!肉質嫩滑!
九層塔薑蔥粉絲蝦煲
手工黃鱔煲仔飯
黑芝麻奶凍
非常香滑!又有奶香又有芝麻味!
紅棗雪耳燉桃膠
凍話梅陳皮梳打
凍鹹檸七
老婆今次非常滿意!話下次都要再嚟!