2021-05-15 2783 views
西環超懷舊點心鋪~《叁去壹點心粉麵飯》就咁睇個門面都知有成幾十年歷史🥸 點心嘅款式雖然唔多,但應該有嘅都有晒,蝦餃燒賣雞球大包都有😍 而且全部點心都係一律$18! 最值得一讚係個燒賣,食得出係佢家製,瘦肉比例較多,咬落去好實在唔會有種油膩嘅感覺😋 其他點心都好正常唯一覺得冇咁好就係個腸粉皮太厚,口感唔夠爽滑。雖然佢冇平時嘅酒樓坐得咁舒服,但佢應該係sell懷舊同埋人情味❤️ 見果到嘅師傅同食客都好熟絡,有講有笑🤣食嘅時候不斷見到旁邊好多食客都會叫佢個時菜xx麵(可以配唔同款嘅肉),因為個麵係兩面黃,兩面都炸到金黃香脆,喺隔離都聞到勁香好想食!最後第兩次去終於叫左呢個脆面,好好食!勁香脆,每條麵都好鬆化😍 正!!
西環超懷舊點心鋪~《叁去壹點心粉麵飯》
就咁睇個門面都知有成幾十年歷史🥸

唯一覺得冇咁好就係個腸粉皮太厚,口感唔夠爽滑。

脆麵

脆麵