2024-06-19 474 views
個日約咗朋友係大埔東昌街打羽毛球,打完有啲肚餓,友人推介去附近嘅蔡潤記食碗魚蛋粉,醫下肚仔✨個日星期日,門口有條少少嘅人龍,不過都排得好快,我估大約十分鐘左右已經入到去。舖頭環境好復古,綠白色嘅地磚設計,加上圓形嘅摺檯摺櫈,懷舊味十足!每次試新粉麵舖我都一定試吓佢哋嘅魚片河(走蔥加腩汁)加魚皮。可惜個日可能已經係晏就,魚皮經已售馨🥺🥺我見啲人係自助式咁去雪拎嘢飲,所以我都去拎咗一板忌廉~(竟然仲係用玻璃樽🥹)🥹🥹我叫咗一碗魚片河,友人叫一碗筋腩河,單雙拼都係每碗$38,如要加底就加$4,汽水就$10一枝🤤臨走時,老闆會即刻心算,然後大叫你嗰枱係幾多錢,然後你直接攞現金出去埋單就得㗎啦🤝

魚片河(走蔥加腩汁)
筋腩河
魚片河(走蔥加腩汁)
筋腩河