2022-10-25
雖然而家有得去日本,但係機票實在太貴🙈又想食日本嘢喎,唯有去尖沙咀睇吓啦。經過太子集團中心,見到最近開咗一間新嘅日本餐廳。所以我就同老婆上去睇吓。因為係平日同埋比較早收工嘅關係,職員好快就安排到梳化座位俾我地。餐廳嘅裝修走木系路線餐牌都有唔少選擇,主打串燒,魚生,仲有各式各樣嘅日本菜。我哋就order咗以下食物。(1) 清酒煮蜆- 蜆肉好新鮮,清酒調味更能突出海鮮味🥰(2) 串燒六式拼盤- I want more!!!! 串燒熱辣辣,店員仲提供左個盤俾我哋留住溫度。- 首選牛舌😙 五花荔枝肉都好正(3) 蘆筍豚肉卷- 蘆筍好新鮮,豚肉煮得恰到好處😁(4) 燒鮑魚- 鮑魚個size都算大隻,淨係配啲鹽食已經好好味☺️(5) 海老野菜天婦羅拼盤- 炸漿份量恰到好處,南瓜冬菇特別出色(6) 日式蕎麥麵- 蕎麥麵軟硬度啱啱好,冇overcook🤓(7) 香燒菠蘿- 今日MVP😍😍- 超甜,超級好食,屋企一定整唔到。(8) 啤酒兩杯- 日本生啤配串燒,夫復何求?😎最後仲有日本甜品食,係日本櫻桃味嘅冰條,都唔錯㗎。餐牌實在太多嘢食,希望下次再有機會去食😗😗
又想食日本嘢喎,唯有去尖沙咀睇吓啦。
餐牌都有唔少選擇,主打串燒,魚生,仲有各式各樣嘅日本菜。
我哋就order咗以下食物。
(1) 清酒煮蜆
- 蜆肉好新鮮,清酒調味更能突出海鮮味🥰
(2) 串燒六式拼盤
- 首選牛舌😙 五花荔枝肉都好正
(3) 蘆筍豚肉卷
- 蘆筍好新鮮,豚肉煮得恰到好處😁
(4) 燒鮑魚
- 鮑魚個size都算大隻,淨係配啲鹽食已經好好味☺️
(5) 海老野菜天婦羅拼盤
- 炸漿份量恰到好處,南瓜冬菇特別出色
(6) 日式蕎麥麵
- 蕎麥麵軟硬度啱啱好,冇overcook🤓
(7) 香燒菠蘿
- 今日MVP😍😍
- 超甜,超級好食,屋企一定整唔到。
(8) 啤酒兩杯
- 日本生啤配串燒,夫復何求?😎