2021-11-29 77 views
🥤相信大家都留意到小編相對較少介紹手搖式飲品,因為好驚啲飲品好甜好多糖。今次介紹呢一間位於粉嶺嘅「戀茶舍」都係我細妹叫買外賣俾佢⋯(小編偷飲咗少少)冇特別嗌微糖或者少甜,但整體口感及甜度幾ok。🧋芋泥芋圓奶茶($29):底部有軟滑嘅芋頭蓉,以及口感煙韌嘅芋圓。芋圓都有兩種口味,分別係芋頭及番薯。奶茶甜度恰到好處,建議飲用前先攪拌底部滿滿嘅配料,可以更均勻地品賞。🥑牛油果髒髒鮮奶($31):小編見到店員先用牛油果蓉於杯邊畫上一圈,再倒入已牛油果肉及牛奶充分攪拌好的牛油果奶。有別於坊間嘅髒髒鮮奶,呢度嘅版本好乾淨整潔。小編會稱之為:有潔癖的髒髒鮮奶。😉整體而言:1. 小編鍾意佢哋嘅飲品就算正常甜唔會太甜,大約係連鎖飲品店嘅六至七分甜嘅感覺。間唔中飲吓都開心嘅~(最後兩杯都係阿妹飲晒:@戀茶舍地址:粉嶺新運路33號粉嶺中心地下104號舖電話:28800079營業時間:11:30-21:45#香港食好西 #飲品 #粉嶺 #香港 #戀茶舍 #野生代言人

😉整體而言:

戀茶舍