2016-11-23
今日同几個寶貝即興來個小聚會,講聚會緊係要去食甜品啦~喺上水區選擇唔多,好快就決定去呢間~入到去可以坐6個人的位置唔多,服務員就示意我地喺門口等一下,冇耐就見佢地幫忙拍好几張卡位的枱給我們坐下了,服務員放下餐牌就不見了~目測客人唔算多,唔知去左邊到忙,我地好快就決定好要點的食品,示意左好耐,終於有人應我地了~~5年蛋糕和几款小食,蛋糕款式算多~樣子都相當吸引~唯食入口就有少少食人失望,海棉蛋糕相信係雪得太耐,已經唔再鬆軟,朱古力mousse的mousse一D都唔mousse,膠粉落得太多,太重質感…藍梅系列似乎係最安心的,因為藍梅醬的香甜己蓋過了其他的味道,檸檬芝士撻只係有點點的檸檬,失去左本來想要的酸咪咪質感,Parma ham 沙律, 沙律菜好新鮮,應該係最可靠的食品,餐牌係寫住凱撒沙津,但上的是法汁,真係唔知佢想點~ 有趣!田螺焗薯蓉 – 大大碗的薯蓉,包著點點田螺肉,相當精緻,味道就係各有各有味,芝士焗肉丸 – 超多水狀的所謂的芝士汁,一D都冇芝士味,肉丸不及宜家家私的有香味焗茄子 -相信係生茄子加少少水,焗左一陣之後,再加上芝士同茄汁再焗,茄子焗到熟與唔熟之間,真係高技巧,
喺上水區選擇唔多,好快就決定去呢間~
冇耐就見佢地幫忙拍好几張卡位的枱給我們
海棉蛋糕相信係雪得太耐,已經唔再鬆軟,
檸檬芝士撻只係有點點的檸檬,失去左本來想要的酸咪咪質感,
餐牌係寫住凱撒沙津,但上的是法汁,真係唔知佢想點~ 有趣!
焗茄子 -相信係生茄子加少少水,焗左一陣之後,再加上芝士同茄汁再焗,茄子焗到熟與唔熟之間,真係高技巧, 不過比客人品嚐前冇隔走多出的水,食落唔係咁好味
磨菇忌廉湯 - 磨菇粒粒同忌廉湯係即時結合,就係食緊磨菇,同飲繄忌廉湯,互不識融..
飲品方面~最好最有味的係綠茶系列~又真又濃又滑~凍飲同熱飲都好得~!!
其他一般嘢就一般LA~!!
傾下講下都唔覺時間過~其間服務員好少會出現~連加少都沒有…哈~
過去一直覺得這餐廳的品牌係相當唔錯,可能開舖的地點關係,
無論服務同出品,質素下降了…
店舖本身冇洗手間設備~要解手的話要去商場的洗手間..要行到鬼咩遠.辛苦了
總括黎講...總算係個坐得舒服唔錯的KILL TIME 好地方~!!