2010-03-22 10 views
我真係好鐘意california pizza kitchen, 因為真係好味! 今晚難得要去megabox, 所以一定要去食california pizza kitchen. 由於冇訂位, 所以要等一陣. 其實都幾搞笑, 成個megabox都算有好多食肆, 但係間間都唔爆, 唔使等, 但個個偏偏就係要等呢間, 所以我估california pizza kitchen應該係成個商場最多人既地方~ 哈哈哈哈~ 好在唔使等好耐, 約15分鐘~service勁好, 勁多waiters, 個個都好有禮貌同好爽手! 呢個真係要讚!!! very very good! 比旺角個間好好多! nice! 加上好闊落, 坐得好舒服, 有個好relaxing既feeling. 好正好正, 呢間係megabox既分店真係goooood! 2個人, 唔係食到好多野, 所以決定只叫一個粉同一個pizza. 如果多d人就可以叫多d... 算啦, 下次先再食多幾款野啦~pizza = hawaiian $78比較薄, 所以係脆身d~ 上面有好多pineapple同好多ham~ 好好正! 最鐘意食有咁多菠蘿 (因為酸酸

pizza = hawaiian $78
比較薄, 所以係脆身d~ 上面有好多pineapple同好多ham~ 好好正! 最鐘意食有咁多菠蘿 (因為酸酸既味道會好開胃) 既夏威夷~ 好正! 佢本身已經切開左8片, 所以好易就拎到~ so nice!

pasta = jambalaya $112
喇, 佢個中文名係 "新奧爾良香辣海鮮幼面". 首先, 其實佢所謂既海鮮係幾隻又大隻又好味既蝦 (yeah, just shrimp only). 蝦係完全冇霉味冇雪藏味~ 反而其他肉包括雞肉, 火腿, 同辣肉腸. 所以我認為佢個中文名係有誤導既成分! 哈哈哈哈!
anyways, 佢真係辣辣地, 幾惹味喎~ 值得推介喎~
但係呢, 雞肉就好老囉, 好 "鞋", 唔係咁得. 嫩d好d~

drinks = st matthew $38
呢個就朋友叫既, 佢話幾好味, 但我唔記得個內容係乜野tim~ 下次去既話再留意返先~

pussy foot $38
其實我掙扎既好耐, 因為呢杯野個description係有蛋黃 (
). 所以... 問下個侍應可唔可以走黃, 原來係得架! 哈哈哈哈~ very good. 咁就perfect. 呢杯野飲, 酸酸甜甜, 勁好味, 我係d食物未到前就已經差唔多飲完 (兼令到我越飲越肚餓). 哈哈哈哈~ 差d就要叫多杯~

呢餐我地食得好滿足同滿意. 因為所有野都好好, 所以我地心情真係好靚~ 哈~ 不過到埋單個刻, 就發覺, 真係貴左d, 如果個價錢低返d就好~ 咁我地個心情會再靚d~ 哈哈哈哈~
左: pussy foot; 右: st. matthew.
jambalaya.
hawaiian.
2010-03-14
$150 (Dinner)
jambalaya.
hawaiian.