由細到大都鍾意電視撈飯,無論劇集同廣告都大小通吃,剛大結局嘅一套電視劇就挑起我去食壽司嘅衝動,到左weekend就即刻去食板長!我仲特登等到2點後先去食,諗住冇咁多人,點知一樣要等半個鐘!板長D壽司大致上味道不過不失,個蝦膏甜蝦壽司味道幾特別,唔錯。另外,個凍食嘅燒玉子都好得!但軟殼蟹手卷就麻麻地,D紫菜係林嘅,唔夠元氣咁好食,而且個手卷仲要係漏單,追左兩次之後仲要等成廿分鐘先黎,激死!激氣嘅唔止漏單呢D"小事"!康怡呢間分店唔算好大間,不過D服務真係麻麻!事緣我點左9項壽司,等左好耐先黎左3樣,食食下有個主管(佢身穿粉藍色襯衣西褲,唔係著制服和戴頭巾,應該唔係傳菜的侍應!)行過我身後,話三文魚腩賣晒,拋下一句就走開左!我與同席的朋友即刻對望左一眼,諗下佢係咪同緊我地講?!講真,個主管可以走黎我地張檯邊,禮貌地同我地講,唔好意思賣晒三文魚腩,叫我地點過第二樣都得唧!除左個主管,連侍應都懶懶閒咁,其實過左2點半,當時客人已唔多,我同朋友等左好耐、叫左幾次先過黎加茶!仲有,當我地埋單時已同個侍應講,我地想要支大嘅板長醬油,仲問佢有效日期到幾時,想睇左先一次過埋單!點知轉頭個侍應拎住張賬單俾

除左個主管,連侍應都懶懶閒咁,其實過左2點半,當時客人已唔多,我同朋友等左好耐、叫左幾次先過黎加茶!仲有,當我地埋單時已同個侍應講,我地想要支大嘅板長醬油,仲問佢有效日期到幾時,想睇左先一次過埋單!點知轉頭個侍應拎住張賬單俾我地(已計埋醬油價錢入去!),仲話支醬油到期日係2011年7月!即刻話仲有4個月左右就到期,問佢有冇耐D年期的批次?如果冇就唔買醬油啦!點知個侍應就大大聲同當時企喺收銀機,著西裝嘅經理講,話個客嫌年期近唔要啦喎!嘩,大佬,通常D加工食品由製作到出售都會預番兩至三年嘅有效日期,呢支醬油咁快到期,咪即係2007-8年製造???最後我冇買到支醬油,叫佢改過張單!個經理好唔願意改左單,我地俾左錢之後就走啦!埋單都有段小插曲,令我氣上加氣頂!就係明明可以憑張白單,之後再去食就可以當$10用,但個經理剩係俾番張信用卡簽賬黃單我,並無俾番張白單我。。。唉,算啦!

食完呢一餐,結論係:由侍應到經理級的店員都欠禮貌、唔太尊重客人、要再train過點樣待客(包括態度同服務)。仲有,我同朋友都覺得,呢間板長都係冇下次!

凍食嘅燒玉子唔錯!
軟殼蟹手卷漏單不特止,D紫菜仲要係"林"嘅...差!
2011-03-05
$72 (Tea)
凍食嘅燒玉子唔錯!
  • 燒玉子